Vrije TijdWaarom jouw volgende reis een fietsvakantie moet worden

Waarom jouw volgende reis een fietsvakantie moet worden

Ben jij iemand die altijd op zoek is naar reisinspiratie? Doen de prijzen van treintickets je duizelen, vind je het vliegtuig weer zo’n gedoe en word je in de auto wagenziek? Hier is de oplossing: ga op fietsvakantie! Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt: blijf dichtbij huis in Nederland of trek Europa of zelfs Azië door op de fiets. Een fietsvakantie bij Eigen-Wijze Reizen heeft verschillende voordelen, die hieronder voor je op een rijtje staan.

Fietsvakantie voor jong en oud

Of je nu jong of oud bent, fervent fietser of niet: op fietsvakantie gaan kan iedereen. Wanneer je bang bent dat je conditie niet goed genoeg is voor zo’n vakantie, kun je bijvoorbeeld voor de optie van een elektrische fiets kiezen. Je krijgt van e een elektrische fiets net een beetje meer hulp tijdens het trappen, zodat je niet oververmoeid op je bestemming aan komt. Bij een fietsvakantie krijg je altijd een gratis routebeschrijving. Niet zo handig met kaarten? Het merendeel van de fietsvakanties is ook beschikbaar met GPS-track. Zo kun je precies zien waar je bent en waar je heen moet.

Verschillende soorten vakanties met de fiets

De naam van Eigen-Wijze Reizen zegt het al: je geeft je fietsvakantie op je eigen wijze invulling. Zo kun je ervoor kiezen een tocht te maken waarbij je dertig tot zeventig kilometer per dag van hotel naar hotel fietst. Je bagage wordt in dit geval gratis voor je vervoerd en je overnacht steeds op een nieuwe, sfeervolle plek. Als je liever op één plek blijft, is dat ook mogelijk. In dat geval ga je voor een standplaatsvakantie. Je overnacht dan in een hotel naar keuze en maakt dagelijks fietstochten van dertig tot zestig kilometer in de omgeving. De zwaarte van een bepaalde trektocht of standplaatsvakantie wordt altijd van tevoren aangegeven. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Leuke bijkomstigheid: als je een hond hebt en deze graag meeneemt op vakantie is dit ook mogelijk! Op diverse bestemmingen zijn honden welkom.

Overweeg ook een wandelvakantie

Je kunt op fietsvakantie naar verschillende bestemmingen. Ontdek de mooie natuur van de Hollandse Waterlinie of zoek het juist verder van huis en trek door Bourgondië of Zuid-Tirol. Je kunt door heel Europa op fietsvakantie. Ben je meer van het wandelen dan het fietsen? Dan kun je ook een wandelvakantie overwegen. Ook deze biedt Eigen-Wijze Reizen aan in verschillende landen. Ga bijvoorbeeld op trektocht door de bergen of combineer je wandelvakantie met je liefde voor eten en maak er een culinaire tocht van. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu op de fiets of op wandelvakantie gaat: de mooiste reisbestemmingen liggen op je te wachten.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten