WonenVoor welke soorten badkamertegels kun je kiezen?

Voor welke soorten badkamertegels kun je kiezen?

Er zijn verschillende soorten tegels die je kunt gebruiken voor de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan mozaïektegels, tegels met een rasterpatroon of met een streeplaag. Of juist glas-in-lood en betonlook tegels. Kies je voor kleinere tegeltjes dan is het handig om ze op een andere manier aan elkaar te plakken. Bijvoorbeeld door middel van de clipsystemen van Badkamerxxl.nl. Deze clipsystemen zorgen ervoor dat de tegel niet loslaat tijdens het schoonmaken en reinigen van de badkamer. De clipsystemen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen, zoals: kogelclips, draadclips, kabelclips en haakclips.

Hoe maak je jouw badkamer compleet?

Naast goede badkamertegels is het ook belangrijk om goede accessoires aan te schaffen om jouw badkamer compleet te maken. Denk hierbij aan douchecabines, douchewandbekleding of wastafelonderdelen in allerlei soorten en matrijzen als: spiegelwandbekleding, wastafelrandverlichting, wastafelonderdelensets of wastafelonderstellen met LED-verlichting.

Hoe kies je de juiste badkamertegels?

Bij het kiezen van badkamertegels is het belangrijk om goed na te denken over hoe je jouw badkamer wilt inrichten. Wat voor soort tegel past bij jouw stijl en wat wil je graag gebruiken? Een keuze maken tussen verschillende soorten tegels kan lastig zijn, maar met de tips van Badkamerxxl.nl is het eenvoudiger dan je denkt! én het levert je een badkamer op waar je jarenlang van kunt genieten.

Hoe plaats je badkamertegels?

Badkamertegels zijn gemakkelijk te plaatsen. De tegels zijn standaard voorzien van een voegrand en daarmee kun je de tegel direct op de muur bevestigen. Je hebt geen speciaal materiaal nodig om de tegels aan elkaar te plakken, zoals bijvoorbeeld cement of spachtelputz. Het is wel belangrijk dat je de ondergrond goed schoonmaakt en droog maakt voordat je begint met het plaatsen van de badkamertegels. Daarnaast is het handig om eerst een waterpas te gebruiken op de plek waarop je gaat werken. Hierdoor weet je precies waar je moet gaan staan en hoeveel afstand er tussen de verschillende elementen moet zitten.

Hoe schoonmaken en onderhouden van je badkamertegels?

Badkamertegels zijn vrij eenvoudig te reinigen. Met een zachte borstel kun je gemakkelijk het vuil verwijderen van de tegel. Het is handig om hiervoor een borstel met een speciale steel te gebruiken, omdat dit de ruimtes tussen de tegeltjes goed kan bereiken. Verder is het belangrijk om regelmatig te controleren of er geen vochtplekken ontstaan op de muur waarop je de badkamertegels hebt aangebracht. Als dit toch gebeurt dan is het raadzaam om snel in actie te komen, want als je niet tijdig ingrijpt dan kunnen er oneffenheden ontstaan in de muur waarop je moet plaatsen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten