Op zoek naar een goede bedrijfsauto? Kies voor financial lease

0
428

Wanneer je ondernemer bent is je bedrijfsauto vaak je visitekaartje. In je bedrijfsauto rijdt je immers alle klanten af waarmee jij afspraken hebt gemaakt. Niet voor iedere ondernemer is het vanzelfsprekend om over voldoende financiële middelen te beschikken zodat hij of zij in een goede en mooie bedrijfsauto kan rijden. Tegenwoordig hoef je niet meer over voldoende financiële middelen te beschikken om in zo’n bedrijfsauto te kunnen rijden. Dit door gebruik te maken van financial lease. Bij financial lease leen je het aankoopbedrag van een auto. Een leasemaatschappij financiert de aankoop je bedrijfsauto die jij als ondernemer in maandelijkse termijnen terugbetaalt. Zeker wanneer je ondernemer bent heeft financial lease veel voordelen.

De voordelen van financial lease voor ondernemers

Wanneer je als ondernemer de keuze hebt gemaakt om een leasecontract af te sluiten bij autolease Twente, heeft dit veel voordelen. Naast het maandelijkse bedrag wat je betaald voor het financieren van de auto, betaal je een vaststaand bedrag aan rente. Deze rente is fiscaal aftrekbaar, waardoor je dus aan het einde van het jaar minder inkomstenbelasting hoeft af te dragen. Daarnaast is een bedrijfsauto een auto met een grijs kenteken die wordt meegenomen in de investeringsaftrek. Ook hierdoor wordt het bedrag wat je aan inkomstenbelasting moet betalen lager. Op het moment dat je kiest voor het leasen van een elektrische bedrijfsauto heeft financial lease voor jou als ondernemer nog meer voordelen. Wanneer je namelijk over een elektrische bedrijfsauto beschikt, geldt er de milieu- investeringsaftrek. Ook dit bedrag wordt in mindering gebracht op je netto winst waardoor je dus nog minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Financial lease heeft voor jou als ondernemer dus veel fiscale voordelen. Een ander bijkomend voordeel is dat je aan het einde van het leasecontract officieel eigenaar bent van de bedrijfsauto. Er zijn diverse bedrijfsauto’s die je kunt leasen.

Welke bedrijfsauto’s kun je leasen?

Wanneer jij boekhoudkundige werkzaamheden uitvoert als ondernemer is het leasen van een personenauto vaak voldoende. Het enige wat je namelijk vaak meeneemt naar klanten toe is je laptop en wat papierwerk. Wanneer je echter voornamelijk timmerwerkzaamheden uitvoert als ondernemer kan het leasen van een personenauto niet voldoende zijn. Dit omdat je in zo’n personenauto een hoop ruimte tekort komt voor al je materialen en gereedschappen. Het is ook mogelijk om een werk bus te leasen. Dit kan een grotere werk bus zijn met een dubbele cabine, maar ook het leasen van een kleinere werk bus is mogelijk. Daarnaast heb jij misschien wel een aantal eisen waaraan je bedrijfsauto moet voldoen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een systeem waarmee je handsfree kunt bellen of een koelsysteem omdat je voornamelijk koelproducten vervoert. Al deze eisen kun je bespreekbaar maken met de adviseur van de leasemaatschappij waar jij heen gaat voor het afsluiten van een financial leasecontract.