AlgemeenMet Mobility as a Service de auto de deur uit?

Met Mobility as a Service de auto de deur uit?

De term Mobility as a Service zoemt al een tijdje rond in de personen vervoersbranche. Het is een revolutionaire verandering die er aankomt in de markt voor personenvervoer. Maar wat is het precies? En wanneer kunnen we er echt gebruik van maken? Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. De complexiteit zit in de vele partijen die er bij betrokken zijn en allemaal een net iets ander belang hebben. De techniek is inmiddels ontwikkeld en klaar om in te zetten. Toch is ook de grote vraag wat heb je er precies aan als persoon die straks vervoer nodig heeft. Goed om te weten denk ik en daarom ga ik je er in dit blog meer over vertellen.

Wat is Mobility as a Service?

Mobility as a Service is een oplossing die het mogelijk maakt om een integraal advies te geven met betrekking tot personen vervoer. Kortom je moet van A naar B en gaat door middel van Mobility as a Service kijken hoe je dat het beste kunt invullen. Straks zal daarvoor een online platform zijn waarin je kunt aangeven dat je graag van A naar B wil. Je krijgt vervolgens een advies. Bijvoorbeeld ga eerst met een huurfiets naar het station, pak daar de trein naar X en huur daar een auto om naar de plaats van bestemming te gaan. Vervolgens kun je dit advies omzetten in het boeken van de verschillende vervoerscomponenten en het is geregeld. Revolutionair, want als dit echt gaat werken zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat het zelf bezitten van een auto ineens niet meer de voordeligste oplossing is. Je hebt eigenlijk alle personenvervoerscomponenten binnen handbereik en kunt het ook in één keer regelen. De techniek voor Moblity as a Service is inmiddels beschikbaar en wordt ook wel op kleinere schaal toegepast, maar er is nog geen vorm waarin bijna alle vervoerscomponenten samenkomen.

Wanneer is Mobility as a Service beschikbaar?

Dat is een vraag die velen stellen en die heel moeilijk te beantwoorden is. Er worden inmiddels veel zaken georganiseerd om de verschillende betrokken partijen bij elkaar te brengen en het gezamenlijk belang met betrekking tot Mobility as a Service inzichtelijk te maken. Toch is het nog niet zover dat alle partijen 100% op één lijn zitten en hier zal waarschijnlijk nog wel even over heengaan. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten totdat Mobility as a Service ons leven aanzienlijk gaat veranderen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten