AlgemeenGezond fit worden op 3 manieren

Gezond fit worden op 3 manieren

Wil je op een gezonde manier fit worden? Dan hebben wij voor jou 3 manieren om op een gezonde manier fit te worden. De eerste manier gaat over het aanpassen van je voedingspatroon. Wat eet en drink jij dagelijks? Wat komt er binnen? De tweede manier gaat over beweging. Beweeg je veel? Sport je wel eens intensief? De derde manier is het aanpassen van je levensstijl. Het is bewezen dat minder stress ervoor zorgt dat je fitter en gezonder wordt.

#1 – gezond en fit worden door je voedingsschema aan te passen

Heb je weleens gelet op wat je allemaal eet op een dag? Of af en toe tussen door naar binnen snoept? Wanneer je gezond en fit wil worden, zorg er dan voor dat je een ander voedingspatroon aanneemt. Kijk wat voor slechte producten je kan vervangen voor goede. Eet meer groente en fruit als tussendoortjes in plaatsen koek en/of snoep. Het is belangrijk dat je dit constant blijft doen. In het begin zal dat lastig worden maar uiteindelijk zal je er profijt van hebben. Wanneer je er een gewoonte van maakt zal je niets meer anders willen.

Een paar tips om te beginnen:

  • Zorg dat je geen ongezonde dingen in huis haalt
  • Neem altijd een gezond tussendoortje mee naar werk/school
  • Schrijf op wat je op een dag eet

#2 – gezond en fit blijven door te bewegen

Veel mensen denken dat dit de enige optie is. Maar dat is niet zo. Beweging en sport gaan hand in hand met gezonde voeding. Zorg ervoor dat je naast stap 1 elke dag beweegt. Het gaat hierbij niet om de hele dag door intensief sporten maar voornamelijk bewegen. Een wandeling s ’ochtends helpt je stofwisseling en verteringsstelsel op gang te laten komen. Daarnaast is het gezond om eens in de week intensief te sporten. Dit houdt je ook scherp en je zal je achteraf goed voelen. Dit maak ook direct de volgende manier.

#3 – een gezonde levensstijl aannemen

Zorg dat je lekker in je fel zit. Zorg dat je alles op een rijtje hebt. Geen dingen die je belemmeren maar zorg ervoor dat je gezond kan leven. Met  ‘een gezond leven’ bedoelen we vooral dat je niet te veel stress hebt. Stress zorgt er voor dat je aankomt. Dit komt omdat wanneer je stress hebt je veel dingen gaat doen die niet goed voor je zijn. Dit zie je bijvoorbeeld bij emotie-eters. Wanneer ze stress hebben kunnen emoties oplopen en daardoor gaan eten.

Deze drie manieren zorgen er allemaal voor dat je gezond gaat leven. Hierdoor wordt je fit.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten