AlgemeenJe huis baby veilig maken

Je huis baby veilig maken

De baby komt

Er komt veel kijken bij het krijgen van een baby. Niet alleen moet je je mentaal, emotioneel en fysiek voorbereiden op de baby en met je veranderende lichaam kampen. Je zult ook veel aan je huidige woonsituatie moeten veranderen. Iedereen is natuurlijk bekend met het idee van een krib kopen en het schilderen van de babykamer maar een andere belangrijke taak is het veilig maken van het huis voor een baby.

Natuurlijk zal dit de eerste weken dat de baby thuiskomt niet uitzonderlijk belangrijk zijn aangezien de baby nergens heen zal gaan maar voor je het weet begint hij te kruipen en de wereld om zich heen te verkennen. Wanneer het zover is wil je natuurlijk niet dat de baby zich bezeert aan een scherpe rand. Daarom bespreek ik in dit artikel een paar tips om je huis veilig te maken voor de komst van een baby.

Deuren

Naast het afplakken van scherpe randen is een belangrijke investering het aanschaffen van een deurdranger. Een deurdranger zal je jarenlang plezier geven als het gaat om het beschermen van je kind tegen pijnlijke ongelukken. Een veelvoorkomend ongeluk met baby’s en kinderen in huis is namelijk voeten, vingers en handen die tussen dichtslaande deuren komen te zitten. Vaak gebeurt dit niet alleen doordat het kind zelf per ongeluk de deur dichtslaat terwijl zijn vingers er nog tussen zitten maar ook als de ouder een deur dicht doet en niet ziet dat het kind zijn vingers ertussen heeft gestopt.

Met een deurdranger zal zelfs bij het gooien van de deur deze langzaam en gecontroleerd dicht gaan. Waardoor een kind meer dan genoeg tijd heeft om zijn vingers uit de deuropening weg te halen. En zelfs als dat niet gebeurt zal de deur zo zacht dicht slaan dat het geen schade zal aanrichten.

Kijk vooruit

Veel van je appartement of huis baby veilig maken is vooruitzien op de toekomst. Je kunt misschien je huis veilig maken voor een baby in de eerste maanden of jaar na de geboorte maar kinderen groeien snel. Denk daarom vooruit en neem bijvoorbeeld al een kamer divider voordat je kind begint te kruipen. Een ander belangrijk aspect van je huis baby veilig te maken zijn de elektrische stopcontacten. Je wilt natuurlijk absoluut niet dat je kind daar zijn vingers in steekt. Bescherm ze daarom met een afdek beveiliger die overal beschikbaar zijn om te kopen. Op deze manier houd je je kind veilig in je huis.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten