Het is een oud verhaal: je spaart maandenlang voor een nieuwe telefoon. Groter, mooier, de beste nieuwe functies en een nóg betere camera. Maar dan voor je het weet – vaak beschamend snel nadat je hem nieuw kocht – gaat er iets mis. Hij glipt uit je toch net iets te gladde broek of jaszak, er kom iets tegenaan in je tas, iemand stoot tegen je aan op straat, en ja hoor: de eerste barst zit in het scherm. Je voelt je even boos, verraden, dom – dan realiseer je je dat het toch wel gebeur was uiteindelijk, en begin je steeds lakser om te gaan met je telefoon.
Maar eigenlijk is dat natuurlijk ontzettend zonde. Zo lang spaarde je ervoor, zo graag wilde je het, en dan zodra je het hebt en de nieuwheid eraf is verliest het alle waarde. Voor je het weet komt er natuurlijk weer een nieuwe versie uit, en begin je de cyclus weer opnieuw. Een iPhone reparatie kan steeds beter, sneller en betaalbaarder – dus als het nodig is kun je altijd ergens terecht! Maar hoe kun je dat nou voorkomen? Hoe houd je je nieuwe telefoon nieuw?
Investeer in bescherming
Vaak glipt het er nét even tussendoor omdat al je geld op is gegaan aan de telefoon zelf, of omdat je het simpelweg vergeet doordat je druk bezig was met je nieuwste snufje. Maar juist daardoor komt die eerste barst des te sneller, en stijgt de telefoon toch al eerder in waarde voor je. Dat is doodzonde! Zorg altijd dat je voor je begint met de telefoon gebruiken, je er een hoesje omheen hebt zitten. Tegenwoordig zijn er eindeloze variaties, dus er is altijd wel iets tussen wat bij jou past én je telefoon intact houdt.
En als je dan per se geen hoesje wil omdat je de mooi gekleurde achterkant wil bewonderen, omdat de telefoon anders niet meer in je broekzat past, of welke reden dan ook – investeer dan tenminste in een goede screenprotector. Die houden je scherm beter bij elkaar wat krassen en barsten voorkomt. Vooral de nieuwe glazen varianten zijn goed!
Bescherm de bruikbaarheid
Ook van binnen kun je natuurlijk beter voor de telefoon zorgen. Met name de batterijduur is voor veel mensen een probleem, waardoor ze een telefoon al snel vervangen terwijl dit helemaal nog niet nodig was. Wist je dat je batterij er minder snel op achteruit gaat als je je telefoon niet ‘s nachts oplaadt? Een batterij wordt lui als deze te lang in een oplader zit terwijl hij vol is. Probeer hem dus overdag al vaker op te laden als je erbij zit om deze er op tijd weer uit te halen!
Mocht het dan toch zo ver zijn, koop niet meteen een nieuwe telefoon, maar laat de batterij vervangen met een iPhone reparatie! Dat scheelt een hoop geld, en je krijgt er bijna een gloednieuwe telefoon voor terug.