Met een cozy budget er even tussenuit!

stedentrip

Zoals veel Nederlanders heb ik niet een oneindig budget om te besteden aan zaken zoals een vakantie. Als ik er even tussenuit wil gaan, dan moet ik echt rekening houden met een specifiek budget. Dit is een bedrag waardoor ik nog wel kan genieten van een cozy leven. In het verleden vond ik het best lastig om een goede vakantie te vinden. Zeker toen ik nog student was, was het een behoorlijke uitdaging om een geschikte vakantie te boeken. Totdat ik vorig jaar de oplossing ontdekte: een stedentrip! Aangezien het alweer de tijd van het jaar is dat iedereen massaal zijn vakantie gaat boeken, leek het mij een goed moment om juist vandaag te praten over de voordelen van een stedentrip. Wanneer jij ook met een cozy budget er even tussenuit wil, kan ik zeker een stedentrip aanraden!

Lang en kort genoeg

De reden waarom een stedentrip zeker een aanrader is als je maar een beperkt budget hebt, heeft te maken met de duur. Regelmatig zijn ‘normale’ vakanties te prijzig, omdat je dan voor een langere tijd weg bent. Daar betaal je simpelweg voor. Met een stedentrip ga je echter precies lang genoeg dat je echt voelt dat je eruit bent geweest en kort genoeg dat je binnen je budget blijft. Kortom, ideaal voor iedereen die net als ik met een cozy budget er even tussenuit wil gaan. Ik ben een paar jaar geleden een keer helemaal niet op vakantie geweest of überhaupt een weekendje weg. Dat raad ik echt niemand aan. Het doet een mens echt goed om even uit de dagelijkse sleur te breken en ergens naartoe te gaan. Eén nachtje is daarvoor vaak te kort. Een stedentrip is precies perfect.

Jouw ideale bestemming

Een ander groot voordeel van op stedentrip gaan wanneer je een specifiek budget hebt, is dat je naar werkelijk elk land kunt gaan. Je hoeft simpelweg alleen jouw ideale bestemming te selecteren. Ik moet hier wel even een kanttekening bij maken. Niet iedere stad is even goedkoop. Zo is een stedentrip naar Londen goedkoop wat betreft de vliegtickets, maar wat je betaalt voor eten en drinken is daar weer veel duurder dan bijvoorbeeld Athene. Wil je zeker weten dat je ook tijdens de stedentrip binnen het budget blijft en toch cozy kan leven? Check dan van tevoren even wat de prijzen zijn voor de basisbehoeften zoals eten en drinken. Dat doe ik zelf ook altijd!