Cozy aan de slag in het nieuwe jaar

0
322
rooster maken

Nieuw jaar, nieuwe voornemens, nieuwe ik. Je kent het vast wel. Iedereen grijpt de kans om zichzelf opnieuw uit te vinden. Zelf ben ik niet zo van de goede voornemens. Ik streef er simpelweg naar om altijd de beste versie van mezelf te zijn of in ieder geval te worden. Zo ben ik gisteren ook weer heerlijk cozy aan de slag gegaan zo in het nieuwe jaar. Normaliter is mijn werk redelijk stressvol, maar dat is deze week totaal niet zo. De reden? Bijna de helft van het kantoor heeft nog vakantie. Daardoor is het heerlijk rustig. Dat maakt het mogelijk om lekker cozy aan de slag te gaan. Ik ben momenteel druk bezig om alles te regelen zodat mijn werkzaamheden in de rest van het jaar ook soepel verlopen.

Verdiepen in handige tools

Zo heb ik de vrijheid genomen om mezelf te verdiepen in allerlei tools die mijn werkzaamheden een stuk makkelijker kunnen maken. We leven in een zeer moderne tijd met onvoorstelbaar veel technologie tot onze beschikking. Waarom zou je daar dan niet gebruik van maken? Zo ben ik erachter gekomen dat er een software programma is waardoor rooster maken ineens een stuk eenvoudiger is. Zelf werk ik niet op de afdeling van personeelszaken. Toch was ik versteld wat er allemaal mogelijk is met die handige tool.

Zo kun je een rooster maken op basis van de ingestuurde gegevens van alle werknemers. Geen gepruts meer met losse briefjes, aanvragen voor een vrije dag of ziekmeldingen via sms tijdens het rooster maken. Alles gebeurt door middel van dat programma. Dat is toch geniaal! Ik heb de tool gelijk laten zien aan mijn collega die de personeelsplanning maakt voor de parttimers. Zo heb ik ook gelijk mijn eerste goede daad van het jaar gedaan.

Georganiseerd te werk gaan

Zoals veel mensen die dag in dag uit werkzaam zijn op een kantoor, moet ik een planning maken voor mezelf. Zonder een to do lijstje of een agenda ben ik echt nergens. Toch merk ik dat naarmate het jaar vordert, ik er steeds slechter in word. Daarom besloot ik om mezelf gisteren te verdiepen in tools die je helpen om georganiseerd te werk te gaan. Wanneer ik namelijk alles op tijd en netjes af heb op werk, dan kan ik ‘s avonds heerlijk cozy en zonder zorgen thuis genieten. Persoonlijk vind ik dat wel erg belangrijk. Als je namelijk thuis niet cozy kan zijn, dan is je leven gekenmerkt door stress en gehaastheid.