AlgemeenBitcoin koers, alles wat je moet weten over bitcoin

Bitcoin koers, alles wat je moet weten over bitcoin

Bitcoin is een term dat in 2009 werd geboren. Waarschijnlijk heb je er al meerdere keren over gehoord. Denk maar aan het nieuws of op sites waar staat dat je met Bitcoin kan betalen. Bitcoin is voor veel mensen interessant om wat mee te gaan doen. Misschien ook wel voor jou. In dit artikel kun je lezen wat Bitcoin precies is en wát je er dan mee kan doen. Ook worden termen zoals de Bitcoin koers en Bitcoin trading uitgelegd. Kortom: alles wat je moet weten over Bitcoin.

Wat is Bitcoin?

De wereld van Bitcoin kan er behoorlijk lastig uitzien. Eigenlijk is het best wel simpel. Bitcoin is een betalingsmiddel. Net zoals je geld via de bank betaalt, kan je dit ook met Bitcoin doen. Bitcoin is enigszins te vergelijken met het geld wat je op de bank hebt staan; het is allebei niet tastbaar. Eigenlijk zijn het gewoon cijfertjes op een scherm. Het gaat natuurlijk om de waarde van die cijfertjes. Bitcoin is dus een online betalingsmiddel dat redelijk populair is op het internet. Bij sommige webshops en sites kun je producten kopen met Bitcoins. Toch blijft het niet bij alleen dingen kopen met Bitcoin. Je kan ook handelen met Bitcoin. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je in de volgende alinea.

Handelen met Bitcoin, letten op de Bitcoin koers

Bitcoin is een middel waar veel mensen in handelen. Dat handelen wordt ook wel Bitcoin trading genoemd. Dat veel mensen doen aan Bitcoin trading, is niet voor niets, want het kan namelijk zijn dat je er veel geld mee verdient. Dit doe je door online Bitcoins te kopen voor geld en dit weer te verkopen. Om hiermee winst te maken moet je er voor zorgen dat je de Bitcoins voor weinig geld koopt en vervolgens voor veel geld weer verkoopt. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je de Bitcoin koers goed in de gaten houden.  Een Bitcoin koers is een soort grafiek waarop je kan zien hoeveel Bitcoins waard zijn op dat moment. Bitcoin heeft namelijk een bepaalde geld waarde. Deze waarde verandert steeds. Er wordt verwacht dat Bitcoin steeds populairder wordt en dat het steeds vaker wordt gebruikt als betalingsmiddel. Wanneer dit gebeurt, zijn de Bitcoins meer waard. Wanneer jij dus Bitcoins hebt gekocht toen ze niet veel waard waren en je verkoopt ze als de waarde stijgt, heb je winst.

Bitcoin trading en beleggen

Je hebt dus gelezen dat handelen met Bitcoin, ook wel Bitcoin trading wordt genoemd. Wanneer er wordt gesproken over Bitcoin trading, wordt dit handelen vaak in korte termijnen gedaan. Je kan namelijk ook een langere tijd wachten totdat je de Bitcoins die je hebt gekocht weer verkoopt. Dan wordt er vaak gesproken over het beleggen van Bitcoins. Het verschil is dus vooral de manier waarop je naar de koers kijkt. Spreek je over grote veranderingen in de Bitcoin koers? Of ga je jouw Bitcoins verkopen wanneer de stijging nog maar net begint? Aan beide manieren zit een theorie verbonden. Welke manier je gebruikt, ligt net aan jou.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten