AlgemeenAlles wat je moet weten over schilderen op nummer

Alles wat je moet weten over schilderen op nummer

Schilderen op nummer is weer helemaal terug van weggeweest. Niet voor niets is het één van de meest populaire hobby's van dit moment, en wordt het gedaan door zowel jongeren als ouderen. Deze populariteit is onder andere te danken aan de hoeveelheid leuke schilderijen die je zelf kunt schilderen. Dit betekent dat je altijd een leuk schilderij kunt vinden die goed bij jou past. Toch vragen veel mensen zich af of het schilderen van deze genummerde schilderijen niet té moeilijk is. Of de blokjes niet té klein zijn, en of zij wel netjes genoeg kunnen schilderen. Maar maak je vooral geen zorgen! Iedereen kan schilderen op nummer. En om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles wat je moet weten voordat je begint!

Kies een schilderij

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een schilderij, is het belangrijk om een paar belangrijke tips in je achterhoofd te houden. Zo is het belangrijk om rekening te houden met het aantal verfkleuren. Een schilderij van een landschap bevat bijvoorbeeld vaak meer kleuren dan een schilderen op nummer paard of ander dier. Ga je voor de allereerste keer proberen te schilderen op nummers? Dan kun je het beste kiezen voor een makkelijker exemplaar. Geen zorgen! Dat mooie, ingewikkelde schilderij kun je altijd later nog schilderen!

Kies een vaste schildersplek

Het schilderen van een schilderij is een zeer tijdrovende bezigheid, en dat geldt ook wanneer je schildert op kleur. Het is vrijwel onmogelijk om het schilderij in één zitting te schilderen, en dus ben je voor langere tijd één vaste schildersplek nodig. Het is slim om een hoge tafel of bureau te kiezen, zodat je een stevige ondergrond hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele verlichting, vooral wanneer je van plan bent om 's avonds te gaan schilderen. En vergeet ook vooral niet om een kopje water op de tafel neer te zetten, zodat je de kwasten kunt omspoelen na gebruik.

Tips voor tijdens het schilderproces

Nu ben je eindelijk klaar om te beginnen met schilderen! Bij schilderen op nummer is het slim om altijd bovenaan het schilderij te beginnen. Op deze manier voorkom je namelijk vervelende vlekken. Wanneer je schildert met je rechterhand, is het slim om van links naar rechts te werken. Ben je linkshandig? Dan draai je dit proces om, en begin je aan de rechterkant van het schilderij. Op deze manier voorkom je dat je hand op drogende verf terechtkomt. Daarnaast is het slim om alle vlakken met dezelfde kleur in één keer in te kleuren. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar het scheelt je ontzettend veel tijd. Door te beginnen met de donkere kleuren zorg je ervoor dat de lichte kleuren meer diepte aanbrengen in het schilderij, zodat ze meer opvallen. Veel schilderplezier gewenst!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten