WonenIs jouw woning klaar voor je toekomst?

Is jouw woning klaar voor je toekomst?

Als je een woning betrekt, dan bekijk je vooral of deze aan je woonwensen van dit moment voldoet. Is er voldoende ruimte voor het hele gezin, is er een lekkere ruime badkamer en een tweede toilet en is de tuin groot genoeg om lekker in buiten te zitten en te spelen? Sommige mensen kijken iets verder vooruit, en proberen zich voor de aankoop over een jaar of tien voor te stellen, inclusief de vraag of de woning dan nog steeds zo goed aan de wensen voldoet. Maar veel verder wordt er doorgaans niet gekeken. Logisch, enerzijds, want hoe je leven er over tien jaar uitziet valt al nauwelijks te voorspellen, laat staan als je het hebt over twintig of dertig jaar. Maar toch kan het geen kwaad om toch te proberen een klein beetje in de toekomst te kijken, zeker als je op zoek bent naar een huis waar je de rest van je leven in kunt blijven.

Geschikt voor nu en later

Koop je een woning, dan doe je dat meestal gebaseerd op je situatie van dat moment. Je kijkt naar de afstand naar je werk, en of het huis groot genoeg is voor de kinderen die er al zijn, of waar je in de toekomst op hoopt. Je hebt misschien een voorkeur voor een bepaalde stad of wijk, op basis van de sfeer of de voorzieningen, en bekijkt zaken als scholen, winkels en andere zaken die je misschien graag een beetje in de buurt wilt hebben zitten.

Heb je jonge kinderen of de wens om een gezin te stichten, dan vind je het waarschijnlijk belangrijk dat er goede basisscholen in de buurt zitten. Misschien kijk je ook al iets verder, en houd je ook rekening met de aanwezigheid van middelbare scholen. Zeker als je overweegt om in een dorp te gaan wonen kan dat belangrijk zijn: hoe ver moet je kind straks fietsen als hij of zij naar de middelbare school gaat?

Klaar voor de toekomst?

Een woning die klaar is voor de toekomst heeft altijd de voorkeur. Daarbij kijk je niet alleen naar het nu en de directe toekomst, maar liefst ook wat verder. Is de woning ook geschikt om in te blijven wonen als je wat ouder wordt? Zijn er trappen in aanwezig en zo ja, kunnen hier trapliften op geplaatst worden als traplopen later wat lastiger gaat? Je bent met zaken als een traplift kopen op het moment dat je je woning uitzoekt misschien nog helemaal niet bezig, maar toch loont het de moeite om goed in te schatten hoe toekomstbestendig je woning is. Zeker als je op zoek bent naar een huis voor het leven, is het goed om te weten of je woning in staat is zich aan te passen aan jouw veranderende leven, tenslotte.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten