Vrije TijdEen diner van A tot Z

Een diner van A tot Z

Een goed diner organiseren is nog niet zo makkelijk. Voor je het weet, heb je mensen uitgenodigd en breekt de avond aan. Hoe zorg je er dan voor dat er wat lekkers op tafel staat en iedereen met het idee van een geslaagde avond? In deze blog loop ik de stapjes met je door zodat je aan het einde van de avond als gastvrouw tevreden terugkijkt en, niet geheel onbelangrijk, het ook naar je zin hebt gehad. En dat op een manier die niet in strijd is met de maatregelen waar we nu onder leven. Lees je mee?

Goed gepland

Want een dinertje thuis vergt nogal wat voorbereiding en helemaal in een tijd als deze. Je mag immers niet te veel gasten uitnodigen en moet ervoor zorgen dat men ten alle tijden afstand van elkaar kan houden. Daarnaast moeten de boodschappen gedaan worden en wil je wellicht wat muziek regelen voor op de avond zelf. Doe dit alles minstens een dag van tevoren zodat je op de dag zelf alle tijd hebt voor het bereiden en klaarzetten van alles.

Een sfeertje creëren

Bijvoorbeeld als het gaat om de sfeer creëren. Zo wil je wellicht wat kaarsen aan doen, het mooie servies uit de kast halen en goede servetten uitkiezen. Op die manier maak je er geen gewone vreetsituatie van maar een chic diner waarvan men kan zien dat er aandacht aan is gegeven. Zorg wel dat je de ruimte nog steeds goed kan ventileren.

Menu ideeën

Hoe ingewikkeld je het menu wilt maken, ligt helemaal aan jou. Ga je voor drie gangen of maak je er een avondvullende smaakbeleving van met bijvoorbeeld 7 gangen? Op internet vind je de leukste recepten en zelfs menu’s. Zo weet je zeker dat alle gerechten elkaar complimenteren. Met Nebbiolo wijn zit je dan helemaal goed want die smaken altijd lekker. Rood of wit, wat past er beter bij de heerlijkheden die jij op tafel gaat zetten? De wijnen kunnen in de winkel in Baarn geproefd worden als u op zoek bent naar advies. Echt Italiaans, en dat proef je! Check ook altijd vooraf de dieetwensen van je gasten, dan gaat iedereen met een volle buik naar huis en ontstaan er geen teleurstellingen.

Het entertainment voor de avond

Als laatste kan je ervoor kiezen om entertainment te implementeren in je diner. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Spelletjes of een wandeling voor of achteraf doen het altijd goed voor iedere leeftijdsgroep. Wanneer er kinderen bij het diner aanwezig zijn, kunnen vooraf uitgeprinte kleurplaten een goed idee zijn en ze bezighouden, vooral als je van plan bent lang te tafelen. Zorg wel dat men zich ook tijdens het entertainment aan de maatregelen houdt.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten