Vrije TijdLeuke sport voor kinderen: kickboksen

Leuke sport voor kinderen: kickboksen

Kickboksen. Een sport die ook onder kinderen steeds populairder wordt. Dat is niet voor niets: kickboksen is hartstikke leuk én heeft ontzettend veel voordelen! Het klinkt misschien gevaarlijk, maar dat is het absoluut niet. We vertellen je graag meer over deze leuke sport.

Bij kickboksen draait het om weerbaarheid en lekker actief/sportief bezig zijn. Tijdens een les kunnen kinderen hun energie kwijt en leren ze op een speelse wijze de technieken van de sport, zonder agressie.

Voordelen kickboksen kinderen

Kickboksen heeft erg veel voordelen voor kinderen. We belichten de belangrijkste pluspunten.

Het krijgen van zelfvertrouwen
Kickboksen laat kinderen inzien wat ze kunnen. Ze leren voor zichzelf op te komen en krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen. Hierdoor gaan ze beter in hun vel zitten en worden ze meer zichzelf, zowel op school als thuis.

Meer energie

Sporten kan een ontzettend goede uitlaatklep zijn voor kinderen die van zichzelf erg energiek zijn. Tijdens het kickboksen kunnen ze misschien wat opgebouwde frustratie kwijt, en worden ze er fysiek en mentaal rustiger van.

Discipline en respect

Kickboksen draait om respect voor de ander. Dit geldt voor alle vechtsporten, respect staat op nummer 1. In de kickboks lessen leren kinderen dat ze goed moeten opletten en moeten luisteren. Dit soort discipline kunnen ze in het dagelijks leven ook goed gebruiken en toepassen. 

Veiligheid voorop

Uiteraard staat veiligheid altijd voorop tijdens de kickboks lessen. Kinderen leren juist dat wat ze in de les leren, alleen mag worden toegepast in de sportschool en niet daarbuiten. Daarnaast wordt alles veilig aangeleerd en moeten de kinderen zich houden aan de geldende regels. Alles om te leren dat veiligheid én respect voor elkaar op nummer 1 staan.

We hebben het gehad over de voordelen van kickboksen en over de veiligheid van deze sport. Bij veiligheid hoort natuurlijk ook passende bescherming. Denk aan het dragen van kickbokshandschoenen, en accessoires zoals scheenbeschermers en een bitje. 

Kickbokshandschoenen kind

Bij kickboksen horen speciale kickbokshandschoenen voor kinderen. Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste handschoenen aanschaft. De handschoenen gaan voor de kleintjes echt op handmaat, omdat het kickboksen voor kids meer spelenderwijs is dan dat er echt kracht achter zit. Naarmate kinderen wat groter en ouder worden gaan de handschoenen, net als voor volwassenen, op gewicht. Hoe zwaarder iemand is, hoe harder een klap immers aan kan komen. 

Koop deze items bij Aiki-Budo Sport vechtsportwinkel

Denk je dat kickboksen iets is voor jouw kind? Neem dan een kijkje bij Aiki-Budo Sport vechtsportwinkel. Aiki-Budo Sport verkoopt alle producten in de uitgebreide webshop, maar wil je liever persoonlijk advies? Kom dan gerust naar de winkel in Amsterdam, zodat wij je uitgebreid kunnen adviseren en je alle materialen op je gemak kunt bekijken en passen.

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten