Knusse lifestyle

Een knusse lifestyle is in onze ogen de lifestyle om een relax ritme te hebben. Bij Cas Cozy vinden we het belangrijk om gezond door het leven te gaan en daar hoort een juiste lifestyle bij. We geven je daarom een aantal tips om aan de lifestyle te werken. We geven je tips over hoe jij een goed dagritme krijgt, kan sporten en bewegen naast je standaard werkzaamheden en toch nog vrije tijd overhoudt.

Ontwikkel je eigen dagritme

Je dagritme is ontzettend belangrijk om een knusse lifestyle te beginnen. Zorg dat elke dag goed en rustig begint. Hiermee bedoelen we dat je geen haast en stress moet hebben in de ochtend. Wanneer je dit vaak hebt is het slim om de wekker een kwartiertje eerder te zetten. In het begin is dat even vervelend maar je zal er op een gegeven moment aan wennen. Zorg ervoor dat je zonder haast kan ontbijten zodat het voedsel dat je neemt goed kan verteren. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat je eet, hierbij bedoeken we voornamelijk dat je niet zomaar wat eet want dit kan een bepaald energielevel omlaag brengen. Begin daarom altijd met frisse voedingsmiddelen zoals yoghurt, melk en vruchten. Dit zorgt ervoor dat jij je ook daadwerkelijk fris gaat voelen.

Zorg er daarnaast ook voor dat je al je taken opschrijft die je die dag wil/moet doen. Schrijf dit letterlijk op, probeer het niet te onthouden want dan ga je het vergeten, en ga je alles opsommen in je hoofd, wat uiteindelijk veel energie kan kosten. Daarnaast is het goed om regelmatig even een wandeling te maken. Even lopen zorgt ervoor dat je stofwisseling weer op gang komt. Hierdoor zal je weer meer energie krijgen. Deze energie kan je weer gebruiken om lekker aan de slag te gaan!

Zorg dat je alles afrond voordat het avond wordt. Wanneer je dit niet doet ga je je s’avonds nog druk maken. Terwijl je in de avond juist dingen moet gaan doen die je leuk vind. Sporten is daarnaast een goede optie om te gaan doen in de ochtend.

Lekker sporten geeft je energie

Niet iedereen is het hier mee eens, maar eens in de week even intensief sporten zorgt ervoor dat je lekker in je vel gaat zitten. Je brengt namelijk je bloeddruk even naar een volgend leven, hierdoor wordt je weer scherp. Daarnaast zal dit ook bijdragen aan de gezondheid van je organen. Zorg ervoor dat je niet elke dag intensief gaat sporten, dit zal uiteindelijk alleen maar tegenwerken.